Dugogodišnje iskustvo u polju građevinske stolarije
Proizvodnja i montaža aluminijskih staklenih fasada i aluminijske bravarije.
/

Zašto Aluminijum?

Aluminijum je savršen materijal koji može da ispuni visoke standarde za građevinskom stolarijom kao i sve zahtjeve moderne arhitekture.
Niz je prednosti stolarije rađene od aluminijskih profila u odnosu na ostale materijale:

Velika otpornost na atmosferske utjecaje te je samim tim i vijek trajanja proizvoda rađenih od aluminijskih profila duži Alu stolarija, u kombinaciji sa odgovarajućim staklom, pruža odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju Aluminijski profili su izuzetno lagani ali svojom čvrstoćom osiguravaju statiku i stabilnost ugrađenih elemenata Alu stolarija ima veliku prednost i zbog estetskog izgleda svojih profila Veliki izbor boja u koje se alu profili mogu isporučiti omogućuju ispunjenje različitih želja arhitekata i investitora Alu stolarija je izuzetno jednostavna i za održavanje Sve vrste aluminijskih profila mogu biti površinski obrađene bojanjem tj. plastifikacijom i eloksiranjem.

Plastificirani aluminijski profili mogu biti u bilo kojoj boji po RAL karti, pa je samim time omogućena apsolutna sloboda izbora boja. Plastifikacija je površinska obrada aluminija, a pored glatkih površina moguće je dobiti i površinu neravnog izgleda tj. površinu zrnaste strukture.

Plastifikacija se nanosi u debljini od 70-100 mikrometara.

Eloksiranje ili anodna oksidacija aluminija je površinska zaštita, specifična za aluminij. Debljina eloksaže je nešto manja i ona iznosi od 15-20 mikrometara. Aluminij time dobiva trajnu zaštitu od korozije i specifičnu metaliziranu boju.

Proces eloksiranja može biti ograničen na samo nekoliko različitih boja, i to prirodna boja aluminija, bronca od svijetle do crne bronce, boje inoxa i zlatne boje..

GARANCIJA NA KVALITET

VIŠEGODIŠNJE ISKUSTVO

PROIZVODNJA PO MJERI

KATALOG PROIZVODA